Scrapbooking

“Think in albums”…

…”not in layouts”, that is what JK said to me after he read my last post. That I should think of the fact that I am making a whole album (well, several whole albums), not just single layouts. I said “hmmm” and then sat down with my beloved Memory Dock to try to get some structure into my scrapping.

(as a side note, ever since I started getting depressed, I’ve noticed that I am craving structure in all parts of my life – I guess I need to feel that I am in control)

After jotting down some notes, I headed to the scrap room and sorted the Enormous Pile of Homeless Layouts into these categories:

“All About Us” (idea stolen from Stacy Julian): layouts about JK, Bobby and myself

“Friends and Family” (also stolen from Stacy): layouts about, yes, friends and family

“2005-2006”, “2006-2007” etc. (shuddup, the division makes sense because I want an album that starts when we moved to Seattle, plus I’ve always felt more true to the school year than the calendar year): layouts about things we’ve done and seen and whatever, organized chronologically (thank god I use 3-ring binders because I do NOT scrap anywhere near chronologically!)

“India”: self-explanatory – this is one will get an introduction page and section headers and everything so it will really tell a story :D

I am also going to make albums from our wedding and from our year in California, an album from “the olden days” (aka 2001-2005; the part of my life with JK when we were not photomaniacs..) plus an album from when we were growing up. Oh, and mini-albums from our old vacations together. See, I have plans! I have structure! Now I just need to buy some more albums…

It feels really good to know that the layouts I make have some purpose and a place to go; a context. Oh, and since I was on a control-freak rush, I cleaned the scrapbook room for good measure. Now it just needs some pictures on the wall before I can show it to you guys :)

I would like to publicly thank my wonderful husband for his brilliant insight into the horrors of my mind, you are the best inspiration!

Hmm, apparently this post makes me seem a wee bit crazy, so I’ll stop now. ‘Til we meet again, here is a layout I made for the India album, celebrating the oooh so sexy, round 70’s bed we had the pleasure of calling ours in Delhi…

07241.jpg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ania March 14, 2007 at 3:38 am

  Now that’s cute! :) For en kjekk OG smart fyr du har! Et D-ringalbum eller to burde jeg og hatt…scrapper ikke kronolgisk…men er heller ikke sååå fryktelig plaget av det heller da…at LO’er ligger hulter til bulter i albumene..både tidsmessig og ..eh…arbeidslagdmessig..eller whatever man kan kalle det….:)

 • Reply gudrun March 14, 2007 at 6:00 am

  Hei Ingunn.
  Organiseringen din av LO’er høres ut som løitt av en jobb! Jeg har mine i hauger og pizzaesker og ganske så random i album…..
  Før lå da bak kjøleskapet….som forøvrig står på kontoret (les roterommet) ;)
  Takk for koselig kommentar på bloggen min forresten :-)

 • Reply Ingunn March 14, 2007 at 6:37 am

  Hehe, det var ikke så mye jobb med én gang jeg først bestemte meg for et system! Jeg sliter skikkelig både med å finne orden i ting og en mening med det jeg gjør for tiden, så dette var perfekt for meg – jeg har blitt som et lite barn og koser meg med å vite at “ooh, denne LO’en hører hjemme i India-albumet” :D

  I have issues, høhø :o)

 • Reply lena March 14, 2007 at 11:55 am

  herlig idè fra din mann!
  Og den layouten som lå her….wow – herlig!!!

 • Reply Lene S March 14, 2007 at 1:47 pm

  Høres ut som et knallsystem! ;o) Og du denne siden er utrolig flott, og ref til posten under… sidene dine er langt fra kjedelige! De er rene og skikkelig kule :o)

  Ha en god natt (eller dag ettersom ;o)

 • Reply Linn (Pucca) March 14, 2007 at 11:54 pm

  Heisann!
  Den runde senge ga meg assosiasjoner til en rosa seng i skinn med speil på sengegavlen som vi hadde på honeymoon i Korea!! Haha. Vi bodde mye på “yogwan” – billige pensjonater som brukes av ugifte par som love motels, kan man vel si.

  Ellers er det kjipt at du sliter med depresjon. Jeg håper at du blir bedre snart, det virker som du har god innsikt i din egen tilstand – og det er den beste forutsetning for å bli bra igjen. I tillegg til å ha støtte rundt seg, og det håper jeg du har.

  Anyway, det du lager er som vanlig en stor inspirasjon. Selv om du kanskje selv synes det er kjedelig – det er vel sånn at man ser seg blind på sine egne arbeider og synes at alle andre er så kreative! Men så er det jo akkurat sånn vi andre ser på dine ting.

  Det er allerede torsdag, så jeg benytter anledningen til å ønske deg en flott helg!!!

 • Reply Anki March 17, 2007 at 11:55 pm

  åååhh, så fine sider du lager! Woow – kjempeimponert, jeg! :D

 • Reply Catrine March 18, 2007 at 12:32 pm

  Høres ut som du får flott system på LO’ene dine.
  Jeg begynner å få en stor haug med LO’er liggende her igjen, så jeg må nok albumshoppe snart. ;)
  Nydelig LO du har laget – jeg likte særlig godt den rammen! Lekkert!
  Og layoutene dine er absolutt ikke kjedelige – jeg digger stilen din!
  Ha en fin søndagskveld!

 • Reply Fix My Script April 28, 2009 at 2:30 pm

  Fix My Script offers practical, low cost script installation and website building solutions for people with high standards. Our proven expertise and total commitment to quality enables us to provide the most comprehensive service in the industry. Fix My Script programmers can install, debug and test PHP scripts, fix script problems and errors.

 • Reply Garry Cuellar May 30, 2011 at 12:03 am

  I merely wanted to inform you how much we appreciate anything you’ve discussed to help improve the lives of an individual in this theme. Through your articles, I have gone out of just a newbie to a professional in the area. It is truly a gratitude to your work. Thanks

 • Leave a Reply