Scrapbooking

SoY entry?

Camilla asked if I could show my SoY entry, so I’ve uploaded part of it here. We had to submit 20 layouts (12 of them had to be brand new and couldn’t have been posted on teh intarwebs before) plus a one-page essay describing our “ideal day”. I am keeping most of the layouts private for now in case I want to submit some of them for publishing (and there are a couple that I’m not happy with and want to touch up – since I made eleven of the twelve new layouts in three days, there are some fugly ones in there! Heh.), but here are six of the ones I’m sure I’m not going to ever submit to a magazine.

One thing I noticed as I was sorting through these now was that the ones I want to submit are the ones with multiple photos (and several spreads) and descriptive journaling. I think I’m really over the single-photo-no-real-journaling layouts. When I looked through my albums this summer, those layouts just seemed so boring compared to the ones that really tell a story. Anyhoo, here goes:

kirklandsunset.jpg

paws.jpg

brunch.jpg

japanesegarden.jpg

venti.jpg

nap.jpg

Hmm, there seems to be a bit of a pink/green/brown color scheme going on here.

I guess I can post my essay as well – I wrote this at four in the morning so I could make it before the deadline, so be kind! :D

My ideal day would be what most people would consider very mundane; basically I would be able to do exactly what “most people” do. I would not be (for fear of sounding overly dramatic) shackled by the chains of depression, I would wake up feeling ready to take on anything. In other words, I would feel like myself again.

I imagine waking up to fresh fruit served in bed by my handsome husband – this actually happens from time to time, but for some reason he refuses to fan me with palm leaves as I am eating. The nerve! – for once not being woken by Bobs the Italian Greyhound sticking his pointy little legs straight into my stomach. In order to please those pointy little legs, breakfast would be followed by a long walk in the dog park.

Next on the agenda would be working on something I am truly passionate about and fulfils me; perhaps a volunteer organization for animal welfare or, let’s face it, scrapbooking. This sweet excuse for a job would be followed by dinner with our friends in one of the many excellent vegetarian restaurants in Seattle, with some sort of magical, calorie-free chocolate lava cake for dessert.

Last but not least, no day would be ideal without a photo excursion. My husband and I would camp out with our tripod and wait for the perfect sunset shot of the Seattle skyline with majestic Mt Rainier gracing the background.

Looking at this list, I realize that all of these things are either already happening or right at my fingertips (except for my husband being home with me all day – must remember to play the lottery soon!). I am not longing for any exotic, faraway countries or impossible dreams; I simply want my own ordinary life. I just want to feel free inside my soul as I am living it. I want to live without stopping myself, and I want to know that all this is within reach if I simply adjust my mind.

If I had written that essay a month later, it would just say “hiking hiking hiking”. Things change quickly, eh?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Wendi October 30, 2007 at 10:24 am

  oh la la OMG OMG i love your pages. They are fabulously delicious. I think my favs are the paws and the venti soy.

  glad i stopped by via SIS…you are a fab scrap-artist.
  wendi

 • Reply Kim Langston October 30, 2007 at 10:44 am

  Oh your pages are fantastic… I wish I could produce gorgeous pages like that in a hurry!!!

 • Reply Solfrid October 30, 2007 at 11:24 am

  NYDELIGE sider… :D

 • Reply Cecilie October 30, 2007 at 11:38 am

  Det er ikke uten grunn at du er min store scrappehelt, altså! Du lager de meste fantastiske sidene som finnes: enkle, men samtidig så uendelig innholdsrike! Jeg rett og slett digger stilen din: og gleder meg stort til det kommer oppdateringer fra din kant. Stå på, Ingunn: du kommer til å bli STOR innen den internasjonale scrappeverden!! Klem

 • Reply Ann Hedvig October 30, 2007 at 12:06 pm

  Beautiful pages, especially I liked Kirkland Sunset and Japanese Garden. :)

 • Reply Camilla Gjerde October 30, 2007 at 12:30 pm

  Så kjekt at du postet layoutene! Som jeg synes er fantastiske, de skal liftes, jeg har satt meg som mål å lifte alle LO’ene dine, til nå er det vel bare fire- så jeg har jobb fremover!!
  Jeg skjønner det med at du liker dem med flere bilder på og journalling, men jeg må si at jeg ikke er helt enig med deg også! For du har så mange layouter der bare bildet sier så mye, om det ikke er en happening akkurat da- så rettferdiggjør du nydelige bilder,steder,mennesker og øyeblikk! Og et bilde sier mer enn tusen ord:D Jeg var vill på å presse frem journalling tidligere, men noen ganger faller det meg bare ikke naturlig, og da blir jeg nesten flau når jeg leser hva jeg har skrevet. Men uansett- LO’ene dine med jornalling og flere bilder rocker virkelig de også!
  KIRKLANDT SUNSET-> eeelsker fargene dine! og den tittelen fallt jeg helt for! så stilig med t’en de deler! Du er så flink på å sette sammen QK titler.! Før jeg så din bruk og blanding av moxie studio og metro- brukte jeg aldri QKalfabetene mine, men nå når jeg har fått metro+studio i hus, bruker&elsker jeg dem!
  PAWS-> åååå så herlig. Jeg synes det bildet der er så fantastisk!! Som vanlig et veldig flott oppsett med det lille ekstra! Fargene hadde jeg aldri kommet opp med å bruke- er så bundet av fargene på bildet, men her ser jeg at jeg bare må prøve. De stod helt til bildet! Digger de små smultingunn-strimlene!!
  BRUNCH-> Elsker måten du legger oppsettet i striper, og bryter av med avrundede hjørner! Flott med et rolig ark til detaljrike bilder!
  JAPANESE GARDEN-> Sånn!! skal hambly brukes! Så flott at du har har et mønsterak bak den!!
  De to neste har jeg kommentert før, og skrevet ut for lifting- to av mine favoritter:D

  Essayet ditt bærer ikke preg av å være skrevet tidlig på morgenen i hastverk! Du skriver på en så vittig måte- der en kan kjenne seg igjen og flire litt! Og første avsnittet kjenner jeg meg virkelig igjen i! Misforstå meg rett, det er ikke godt å se at andre har det sånn, men godt å se at man ikke er alene!!

  Ble langt dette her… men jeg syntes virkelig layoutene dine var verdig noen ord :D

 • Reply Silje /snilje October 30, 2007 at 12:35 pm

  Sitter her å er helt måløs. Sidene dine er helt nydelige!! Og essyet var så go lesing! Virker som ting ordner seg for snill jenter. Og du er kommet deg så langt siden jeg traff deg første gang ho hannepanne.
  Skulle hilse fra Heidi Hansen. Er begynt til henne nå jeg. Håper det skal hjelpe meg vidre.
  Lykke til! Du kommer til å lykkes med akkurat det du vil.

 • Reply Tessa79 October 30, 2007 at 1:25 pm

  så mange fine lo’er!!

 • Reply Jorunn October 30, 2007 at 2:06 pm

  Wow, sååååååå mange lekre LO’er!! Så enkle, men allikevel detaljrike på samme tid; jeg er målløs… Disse havner rett i inspirasjonsmappa mi, og der får de selskap av alle de andre LO’ene dine *fnise* Jeg skulle veldig gjerne vært på kurset du holdt på Papirfesten, men ikke så lett å få det til med en baby i bagasjen. Jeg har meldt meg på Anette Knutsens C&S-kurs på NM-treffet i Tønsberg da, gleder meg til det også altså, selv om DU er mitt no1 C&S-idol :D

  Morsomt å lese essayet ditt også! Jeg skjønner veldig godt hva du mener med å ville ha tilbake livet ditt. Synes du er tøff som scrapper de depressive sidene av livet ditt mens du er midt oppi det. Jeg har såvidt begynt å tenke tanken på at jeg burde scrappe mitt svarte hull nå, men jeg vet ikke om jeg orker enda…

  Ønsker deg en god dag i morgen!

 • Reply jacqueline yeo October 30, 2007 at 6:53 pm

  Love the pages!!! :) Good luck on SoY :)

 • Reply Bottled Water %0B January 27, 2011 at 6:03 pm

  “.* I am very thankful to this topic because it really gives useful information ~;~

 • Leave a Reply