Alpine Lakes Wilderness, Hiking, Scrapbooking

Snow, booties and a layout

On Sunday we braved the gloomy weather and headed to Talapus Lake near Snoqualmie Pass and were rewarded with *drum roll* actual rays of sun!! It disappeared again after our hike, but there have been several confirmed sun sightings throughout the week. The forecast for this weekend is looking ridiculously good, so I’m crossing my fingers that Juneuary might be over for this year (bah, now I’m probably jinxing it)…

Ok, so can someone explain to me how to take photos of snow without it looking either grey or totally blown out?? I’ve read about it several times but apparently my brain can’t seem to process the information.

Talapus Lake

Take a look at the snow levels – Talapus Lake is only at 3,250 feet!

Washington in June

Bobby’s poor little Italian paws were getting a little cold in the snow, so we tried his booties for the first time. They may look absolutely ridiculous, but they did stop the shivering!

I’m off to plan hikes for the weekend, so I’ll leave you with my layout for this week’s challenge (flowers flowers flowers!) over at Scrappedugnad. Don’t ask me why (uhm, because we’re weird?), but we’ve started calling Bobby Miguel.

Miguel

The gorgeous paper is from the Norwegian company 3ndypapir :D

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Ann Hedvig June 13, 2008 at 11:44 am

  Nydelig LO Ingunn :o)

  Det beste for å ta bilder med snø, er vel å stille inn mot noe mørkt først, slik at du lurer lysmåleren. Pleier å stillle inn mot buksebenet mitt, om jeg har mørke bukser på, låser måleren for så å ta bilder. Viser forskjellen her i dette innlegget på Minneriket http://www.minneriket.no/forum/viewtopic.php?f=5&t=8203&st=0&sk=t&sd=a&start=225

 • Reply Martha June 13, 2008 at 1:59 pm

  What a great pic of you 3 in the snow….hard to believe it’s June there….guess it’s the altitude. Amazing! Fabulous layout….where can you get that Norweigen paper in the US?

 • Reply Sydney June 14, 2008 at 3:22 am

  For å få snøen hvit, må du nok overeksponere ja. HVor mye avhenger litt av motivet. Er det primært snø i bildet + 2 trinn, evt + 1 trinn. Jeg bruker ofte blitz når det er personer i snøen også når det er sol. Hvitt vil ha et blått fargestikk i dagslys og rødt i kveldslys. For å få bort blåskjæret bør du stille inn hvitbalansen i forkant. Jeg prøvde og feilet en del da jeg gikk fotolinjen på folkhehøyskolen og så ble det bra til slutt.

 • Reply Jaimie Mulheron June 14, 2008 at 11:10 am

  I think your snow photos look fab!
  luvn the flowers!

 • Reply ania June 14, 2008 at 2:54 pm

  Miguel!!! HAhahahahahahahah *fnis*

 • Reply Anette S June 17, 2008 at 2:12 am

  Stakkars lille Miguel på snøen! Benny Hill-sangen gjør jo ydmykelsen komplett! Det er ikke alltid disse dyrene er enig i at vi gjør det beste for dem. (henviser til bading, rensing av ører og klipping av klør hos katt)

  Han ser jo litt ut som en Miguel, da…

 • Reply Leanne Stamatellos June 18, 2008 at 3:48 am

  beautiful paper and flowers – would love to get some of that over here in australia!

 • Reply Elizabeth Hicks June 26, 2008 at 11:30 pm

  what a face! Where are you? are you in europe? those are some gorgeous mountains! have fun where ever you are!

 • Leave a Reply